Bon appétit, papa!

14.06.20 | Vaderdag

Ontelbare dingen waarvoor jij je vader dit jaar weer kan bedanken. Geen betere manier om dat te doen dan door hem eens op heel wat lekkers te trakteren! Is hij een culinaire fijnproever of toch eerder een vleesverslinder? Wat hem ook kan bekoren, Oil & Vinegar heeft voor élke vader een origineel en gepast geschenk(pakket).

Mr. Luxury

Is je vader een liefhebber van zowat alles wat luxueus en innovatief is? En is hij altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes op culinair vlak? Pak dit jaar uit met producten waar zelfs hij van zal staan te kijken. Zo geeft de Whiskey Vinegar van Oil & Vinegar zijn favoriete gerechten de smaak van échte Bourbon Whiskey, maar dan zonder die vervelende roes. Met de balsamico parels geeft hij elk gerecht een feestelijke toets. De parels hebben een kaviaarachtige consistentie en zorgen dankzij de kwalitatieve balsamico-azijnen voor een ware smaakexplosie! Heerlijk als topping op amuses, salade, vis, vlees, maar óók op gebak, fruit en zelfs ijs.

Raspberry Vinegar Pearls (50 gr) - € 12,95 & Pearls with Aceto Balsamico di Modena IGP (50 gr) - € 12,95, Whiskeyazijn (250ml) - € 9,95, Bourbon whiskey chips (120g) - € 3,95 & Carpaccio di Tartufo (50g) - € 15,50

Zei iemand truffel? Deze Carpaccio di Tartufo bevat dunne schijfjes Italiaanse zwarte zomertruffel in zonnebloemolie: prachtig om te zien én een streling voor de tong door de verfijnde truffelsmaak. Zomertruffels komen ook voor in Frankrijk, Zuid-Engeland en Duitsland. Maar de beste truffels zijn afkomstig uit de kalkgronden van Umbrië, waar de truffels voor de Oil & Vinegar Carpaccio di Tartufo van het begin van de lente tot laat in de zomer worden gezocht. 

Mr. Meat lover

Is je papa een vleesliefhebber in hart en nieren? Dan doe je hem vast een geweldig plezier met deze marinadeset. De Texan Steak Rub kan zowel droog als nat gebruikt worden. Onze tip? Laat de kruidenmix eerst een uur wellen in de 'Olijfolie met Knoflook' alvorens de mix op het vlees te wrijven met de nieuwe marinadekwast uit beukenhout.

Combekk lederen schort roestbruin - ​ € 99,00, Marinadekwast hout-zwart (25cm) - Texan Steak Rub (100g) - € 5,95, € 4,95 & Whiskey BBQ saus - € 5,95

Hot papa

Kan jouw vader het hoofd koel houden bij deze chili challenge? Van licht pikant tot duivels heet, een perfect cadeau voor vaders die houden van pikant eten. Kan hij er écht goed tegen of komt er bij de eerste hap al stoom uit zijn oren? Een cadeau voor zowel hem áls voor de toeschouwers. Fun verzekerd!

'Hot Chili Challenge' (3 x 125ml) - € 16,95, Olive snack 'Olives with Chilli and Black pepper' - €3,95, Olijfhoutenplank (38x18 cm) - € 29,95

Yes, there's such a thing as beer bread

Brood + bier, als die twee woorden hem spontaan doen watertanden dan scoor je zeker en vast met het bierbrood van Oil & Vinegar. Brood maken was nog nooit zo simpel! Het brood met tomaat, basilicum en knoflooksmaak is op zich al een hit, voeg daar nog zijn favoriete bier aan toe en je bekomt een brood dat zelfs de tijd niet krijgt om af te koelen. Besmeer het met de overheerlijke kruidenboter en geniet er samen van, tenminste: áls hij wil delen.

Pan gietijzer ovaal (24cm) - € 19,95, Beer Bread Tomato, Basil & Roasted Garlic (500g) - € 6,95, Extra vierge olijfolie met knoflook 250ml + Fles - € 10,95 & Herb butter mix (65g) - €8,95

Alle afzonderlijke productbeelden kan je hier bekijken.