Oil & Vinegar is Food Retailer of the Year

De categoriewinnaars van de publieksprijzen ‘Salesforce Beste Winkelketen van België’ 2020-2021 zijn bekend. Bijna 160.000 consumenten hebben gestemd op hun favoriete winkelketen. Met als resultaat dat Oil & Vinegar zich een jaar lang de beste winkelketen van België mag noemen in de categorie eten en drinken.

Wie van het leven geniet, komt graag bij Oil & Vinegar. En daar blijkt merendeel van de 160.000 stemmers het mee eens te zijn. En dat is een pluim op de hoed van élke medewerker, volgens CEO Sjaak Mark. "Werkelijk elke medewerker van Oil & Vinegar heeft er mede voor gezorgd dat we een jaar lang mogen uitpakken met de beste winkelketen van België op vak van food. Van onze olijfoliesommelier die bij de olijfboer de olijfolie selecteert tot de winkelbediende die onze klanten laat proeven van onze producten."

"Op vlak van voeding vinden we het niet meer dan normaal dat je kan proeven wat je koopt" - Sjaak Mark, CEO Oil & Vinegar

Een streling voor alle zintuigen

Ruik, proef, zie, hoor, voel en beleef. Bij Oil & Vinegar zijn ze meerwaardezoekers, de tagline is niet voor niets 'Add a little Wow’. Die 'Wow-factor' delen ze dan ook maar al te graag met de klant. Alle producten worden met zorg geselecteerd en veelal geproduceerd door traditionele familiebedrijven in het land van origine. Hierdoor behouden ze hun authentieke smaak en proef je de Mediterrane zon in hun kruiden, sauzen en pasta’s. Het grote genieten begint al meteen bij een bezoek aan de winkel, want er is bij Oil & Vinegar altijd veel te zien en vooral ook te proeven. Ook tijdens corona blijft die optie bestaan. Al worden er geen gemeenschappelijke proefschaaltjes uitgestald, maar is het wel mogelijk om te proeven op vraag (en in alle veiligheid). ​ Er kan dagelijks - naast olie en azijn - geroken en geproefd worden van producten als dips, tapenades, dressings en spreads. In combinatie met bijpassende mediterrane muziek is een bezoek aan Oil & Vinegar een streling voor alle zintuigen. Samen met het open karakter van de winkels, de aandacht voor hun klanten en de manier waarop cadeautjes worden ingepakt, is winkelen bij Oil & Vinegar een feestelijke culinaire beleving, waarvoor klanten graag terugkomen.

België

Oil & Vinegar is een succesvolle franchiseformule, geboren uit passie voor lekker eten en kwalitatief hoogwaardige ingrediënten. Na de start in Nederland in 1999 is Oil & Vinegar inmiddels gegroeid tot een internationale winkelketen. Je vindt hun filialen in 9 landen, waaronder naast België en Nederland ook Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Amerika, Rusland en Japan. De speciaalzaak richt zich op eenieder die houdt van smaakvolle en kwalitatieve voedingsproducten, echte foodlovers dus. En wat blijkt? De grootste foodlovers bevinden zich in België. Niet toevallig volgens CEO Sjaak Mark: "België is onze beste afzetmarkt. Dat verbaast ons niet, gezien Belgen naar ons gevoel op-en-top genieten van de goede dingen des levens. Op vlak van eten is het voor hen een en-en-verhaal, waardoor ze niet willen inboeten aan smaak of kwaliteit."

Voor meer informatie of interview mogelijkheden mail PR-manager Sabrina Bouzoumita (sabrina@boubie.be)


Over de Salesforce-wedstrijd

'Salesforce Retailer of the Year' omvat de grootste consumentenverkiezingen van België. Elke winkelketen kan in principe meedingen naar de titel van 'Beste Winkelketen van België'. Maar om er daadwerkelijk kans op te maken, moet de keten eerst genomineerd worden. En daarvoor hebben ze minstens 380 klantbeoordelingen nodig. Dit jaar slaagden maar liefst 370 retailers in dat opzet, waarvan 28 in de prijzen vielen.

Alle retailers werden beoordeeld op zes vlakken:

  • Service
  • Klantvriendelijkheid
  • Kwaliteit van de producten
  • Acties en aanbiedingen
  • Winkelgemak
  • Uitstraling en beleving
  • Samenstelling assortiment
  • Deskundigheid
  • Prijs
  • Betrouwbaarheid

 

 

 

Over Oil & Vinegar

Wie van het leven geniet, komt graag bij Oil & Vinegar. In de smaakvolle speciaalzaken vind je de beste oliën, verrassende azijnen en tal van heerlijke culinaire geschenken uit de hele wereld. Al sinds 1999 gaan ze op zoek naar de geheimen van de authentieke mediterrane keuken. Naar de mooiste verhalen en de beste smaken die samenkomen in de allerlekkerste producten. Producten waar we maar één woord voor hebben: Wow! Alles bij Oil & Vinegar wordt met de grootste zorg geselecteerd en geproduceerd, en dat voornamelijk door traditionele familiebedrijven in het land van origine. Daardoor behouden de producten hun authentieke smaak, en dat próéf je! Van hun olijfolies en azijnen tot hun sauzen en pasta's: ál de producten van Oil & Vinegar zorgen voor een Wow! op je bord en maken een gerecht écht bijzonder.